Fațade ventilate

Fațada este un element esențial al unei clădiri care definește frumusețea ei. Totuși, alegerea corectă a unui material pentru fațadă poate fi o provocare, pentru că el nu determină numai aspectul estetic al unei casei dar este foarte important și din punct de vedere al durabilității, al termo- și fonoizolației, al siguranței cât și al confortului general.

Fatada ventilată este o soluție completă de termoizolație, care ajută asigură un mediu sănătos în clădire.

CUM FUNCȚIONEAZĂ FAȚADA VENTILATA

Caldura care se produce în interior se mișca în mod natural spre aerul rece din afară. Dacă peretele exterior este acoperit cu un material care nu-i da posibilitatea să respire, umezeala care ramâne în perete cauzează formarea mucegaiului și treptat deteriorează peretele. Structura și materialele folosite pentru fațadele ventilate permit ventilarea lor naturală, reducând umiditatea și optimizând eficiența termoizolației.
Fațada ventilată se construiește astfel

  1. pe peretele exterior se aplica o structura portantă din aluminiu, oțel sau din lemn, peste care se lipește banda de etanșare
  2. pentru termoizolare se folosește vată minerală sau vată de sticlă
  3. peste vată se așează folie antivânt
  4. fațada se acoperă cu plăci pentru fațade, care sunt prinse cu nituri de structura portantă, între placă și sistemul de termoizolație rămâne un spațiu de 2.5-3cm

Spațiul dintre placă de exterior și termoizolație creează un strat de aer ventilat, care, combinat cu acțiunea unui material izolant aplicat pe pereții exteriori , îmbunătățește semnificativ eficiența termică a clădirii, protejează structura peretelui și asigură clădirea împotriva excesului de umiditate și a formării mucegaiului. Fațada ventilată ajută la păstrarea unui climat constant în interiorul clădirii – iarna peretele conservă caldura tinând clădirea caldă și vara plăcile reflectă căldura solară , astfel reducându-se temperatura în cameră.

Fațada ventilata oferă o protecție sigură pentru clădirile înalte, extrem de expuse la soare, intemperii și vânt.

Folosind plăcile din fibrociment, obtineți o fațadă foarte durabila (durata de viată a plăcilor este în jur de 50 ani), ușor de întreținut și cu un aspect deosebit.

În combinație cu vata minerală, plăcile din fibrociment oferă proprietăți excepționale de izolare termică și fonică. În afară de avantajele considerabile în durabilitatea și bunăstarea clădirii, și reducerea costurilor de întreținere, fațada ventilată acoperită cu plăci de fibrociment oferă și foarte multe posibilități de design. Plăcile pot fi combinate cu succes cu multe alte materiale. Fațada poate să capete un aspect modern, clasic sau rustic, în funcție de plăcile folosite.

Călițățile fațadei ventilate sunt amplificate de plăcile de fibrociment , care la rândul lor au proprietăți excelente de izolație termică, absorbție fonică și rezistență la apă și la foc.