Intrebari frecvente

1. CUM SE MONTEAZA PLACILE PE FATADA?

Plăcile din fibrociment se pot monta pe structură metalică sau pe structură de lemn.

 

2. CUM SE CURATA PLACILE DE FIBROCIMENT?

Există două metode de curăţare a faţadelor: curăţarea mecanică şi curăţarea chimică. În principiu, trebuie efectuată
curăţirea întregii suprafeţe de faţadă, deoarece curăţarea parţială poate duce la diferenţe de nuanţe ale culorii. Petele
uzuale pot fi eliminate prin folosirea buretelui şi a apei. Nu este permisă folosirea materialelor abrazive, deoarece
acestea lasă zgârieturi ireparabile pe suprafaţă panourilor.

 

3. SPĂLAREA PRIN PRESIUNE


Un aparat de spălare cu presiune poate fi folosit în anumite condiţii pentru a îndepărta petele mai persistente. Acest lucru trebuie să fie realizat de operatori cu experienţă. De regulă, este recomandat un aparat de spălare cu presiunea de 20-30 bari. Duza tijei de splălare trebuie să rămână tot timpul la cel puţin 60cm distanţă de faţadă. Utilizarea incorectă poate duce la eliminarea stratului de acoperire al panourilor.

4. CARE SUNT AVATAJELE PLACILLOR DE FIBROCIMENT ECOFORT?

Plăcile ECOFORT sunt ecologice, ignifuge, bune izolatoare fonic, rezistente la intemperii, rezistente la dezvoltarea ciupercilor şi a mucegaiului, rezistente la insecte, uşor de prelucrat  şi montat etc. Soluţia de faţadă ventilată este mai bună datorită faptului că pereţii pot respira împiedicând formarea mucegaiului, condensului sau apariţia ciupercilor, iar izolaţia termică este mai bună.

Plăcile  sunt fabricate din fibrociment, un material compozit realizat din aşchii de lemn 63%, ciment 25%, apă şi aditivi.Dimensiunile standard ale plăcilor sunt 1250x3350mm, 1250x3200mm, 1250x2800mm, 1250x2600mm şi diverse grosimi, iar prinderea se poate face cu şuruburi, nituri, cu adeziv tip sika, cleme ascunse.

Pentru tăierea plăcilor Ecofort la dimensiunea potrivită se foloseste un fierăstrău circular cu vârf diamantat.  Se recomandă tăierea plăcilor pe partea netedă.

 

5. CARE ESTE CLASA DE REACTIE LA FOC?

 Placile de fibrociment Ecofort sunt incombustibile,au clasa de reactie la foc A1, fatadele ventilate realizate cu acestea, asigura o protectie ridicata impotriva focului.

Plăcile Ecofort pot fi folosite in orice tip de construcţie. Plăcile de fibrociment Ecofort pot fi folosite în lucrări de construcţii şi renovare a caselor şi apartamentelor, clădirilor publice, a unităţilor de producţie şi depozitare, precum şi în construirea scafelor, jgheaburilor şi balustradelor la balcoane. 

Există sute de posibilităţi de a construi cu plăcile din fibrociment printre care: faţade ventilate, socluri, pardoseli, mansarde,  terase, pereţi antifoc, pereţi şi tavane izolate fonic si multe altele.